Volgend weekend een nieuwe bak sneeuw? – SNO goggles
✓ GRATIS VERZENDING BINNEN NL (v.a. €70) ✓ BESTELD VÓÓR 17:00, MORGEN IN HUIS (NL & BE 2 DAGEN)

Volgend weekend een nieuwe bak sneeuw?

De condities in de Alpen zijn waanzinnig. Overal ligt er boven de 2000 meter een mooi pak sneeuw en in de Franse Noordalpen en het westen en noorden van Zwitserland zijn de condities zelfs excellent. Een betere start hadden we ons niet kunnenn wensen. Komende week wordt zonnig en mild, maar tegen het weekeinde stijgen de kansen op sneeuw weer.

In dit bericht:

  • Fantastische condities
  • Klein dipje, maar daarna zonnig en mild
  • Eind deze week opnieuw sneeuw?

Fantastische condities

Ik kan er heel veel worden aan vuil maken, maar beter kijk je even naar de beelden en filmpjes die Arjen voor je verzameld heeft. Gewoonweg fantastisch. Onderstaande foto bewijst dan ook dat een beeld meer kan zeggen dan woorden. Het is fantastisch in de Alpen. PUNT!

Jaloers?

Klein dipje, maar daarna zonnig en mild

Vandaag stroomt er een frontje binnen vanuit het westen. Dit zorgt in de westalpen voor hoge bewolking en later ook regen en sneeuw. Onder de 1000 tot 1500 meter valt dit overigens als regen. Na maandag klaart het dan overal op en wordt het mild in de Alpen. Althans, het wordt overdag mild en zonnig en de nachten helder en koud. Dergelijke droge condities maakt dat de sneeuw gewoon van goede kwaliteit blijft op de noordhellingen zodat het de komende dagen nog heel goed toeren wordt boven de 1800 tot 2000 meter. Verse poeder ga je bijna niet meer vinden in de skigebieden waar de liften draaien. Zaterdag en vandaag wordt daar alles zorgvuldig verspoord.

Ensemble noordalpen

Eind deze week opnieuw sneeuw?

Bovenstaand plaatje laat goed zien waar de modellen op hinten. Na het beetje sneeuw van vandaag wordt het komende week milder, maar droog. Pas tegen het einde van de week zien we de lijnen onder in het plaatje opeens weer fors uitslaan. Het signaal voor neerslag. De temperatuur lijnen beginnen dan ook te schommelen. Ofwel, men weet nog niet zo goed waar eind deze week de sneeuwgrens komt te liggen. 

@Meteomorris (www.wepowder.nl) 


0 comments

Leave a comment